Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven en regio, heeft 13 seniorenwoningen gebouwd in Best, waar voorheen de pastorie van de Lidwinakerk stond. Inmiddels zijn alle woningen opgeleverd, verhuurd en overgedragen aan de nieuwe bewoners. Die zullen er de komende tijd naar toe verhuizen. Woonbedrijf had in haar woningportefeuille in Best nog geen seniorenwoningen dus dit is een waardevolle aanvulling.

Marie José Backx, districtsmanager bij Woonbedrijf: “We hebben goed geluisterd naar onze klanten, de toekomstige huurders. Die wilden graag een woningtype met –naast de woonkamer en keuken- een slaapkamer en badkamer op de begane grond en een klein tuintje. Dit project past ook goed bij de buurt zodat de senioren uit de wijk kunnen doorstromen naar een kleinere betaalbare woning.”

De woningen zijn met voorrang toegewezen aan kandidaten vanaf 65 jaar. Er waren 91 reacties waarvan een groot deel boven de 65 jaar. Van de 13 senioren woningen zijn acht woningen aan inwoners van de gemeente Best toegewezen, en negen huurders zijn afkomstig uit een woning van Woonbedrijf. De vijf niet-inwoners zijn allemaal sociaal gebonden aan Best, omdat zij er vroeger gewoond hebben of omdat hun kinderen er wonen.

Energiezuinig en duurzaam
De woningen liggen in het centrum van Best, op het terrein begrensd door de Mgr. Frenckenstraat, Dr. H. de Mollerstraat, de Mgr. Zwijsenstraat en de Raadhuisstraat. De huizen zijn ontworpen door Best Architecten. Aannemer Van Laarhoven heeft het plan ontwikkeld en de woningen gebouwd. Hennie van Laarhoven is ook trots op het project: “De woningen zijn met duurzame materialen gebouwd en zijn zeer energiezuinig (label A+)”.

Op de begane grond is een ruime woonkamer, slaapkamer en badkamer. Op de verdieping is een studeer-/logeerkamer en een opslagruimte. Het zijn ideale woningen voor senioren, die graag in hun eigen wijk willen blijven wonen. De huurprijs bedraagt € 605,00 (excl. € 10,88 aan servicekosten), dus onder huurtoeslaggrens. De bewoners konden hun eigen keuze bepalen voor de keukenblokken en het tegelwerk in keuken, badkamer en toilet.

 

Gerelateerd