Wat doe je met nog bruikbare onderdelen van woningen die je moet slopen voor een nieuwbouwproject? Die bewaar je gewoon! In de wijk de Nieuwe Erven (Stratum) moet een aantal woningen worden gesloopt om het nieuwbouwproject/winkelcentrum “Boulevard-Zuid” mogelijk te maken. Woonbedrijf brengt hiervoor 65 Woningen en 39 garages in. Gelukkig komen er ook weer 64 nieuwbouw huurappartementen terug.

Maar kan alles tijdens de sloop dan ook op de schroothoop? Nee! Woonbedrijf heeft-volgens de principes van The Natural Step, ervoor gekozen om ramen, deuren, kozijnen en het hang- & sluitwerk van de sloopwoningen eruit te halen en op te slaan. Ze zijn ondergebracht in een soort “grondstoffenbank”.

Al deze onderdelen zijn namelijk niet meer standaard leverbaar. Maar er staan nog heel veel vergelijkbare huizen waarbij soms iets moet worden gerepareerd. Bijvoorbeeld na een inbraak. Op deze manier krijgen deze onderdelen een tweede leven en is deze aanpak in alle aspecten duurzaam. En dat merken onze klanten indirect ook weer in hun portemonnee. Dus naast duurzaam ook nog kostenbesparend. Mooi meegenomen!

 

Gerelateerd