De 14 nieuwbouwwoningen en 68 appartementen aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven zijn opgeleverd. Nu gaat de beheer- en onderhoudsfase van start. Dit is de derde fase van het Design, Build en Maintain-contract dat Woonbedrijf en Heijmans afsloten voor deze woningen. Voor zowel Woonbedrijf als voor Heijmans is dit het eerste Maintain-contract in de woningbouw. Op woensdag 2 december tekenden beide partijen het contract.

De nieuwe woningen zijn onderdeel van de herontwikkeling van de Aireywijk in Genderdal. Deze wijk moet één van de duurzaamste wijken van Eindhoven worden. Het vervangen van de woningen en appartementen startte in 2014 en inmiddels wonen de huurders in de 14 eengezinswoningen. Ook de huurders van de appartementen zijn druk bezig met de verhuizing.

Goed onderhoud voor de bewoners
Goed wonen voor onze huurders staat centraal. Daarom maakten Woonbedrijf en Heijmans in goede samenwerking duidelijke afspraken over de verantwoordelijkheden:

  • Bouwservice van Woonbedrijf verzorgt het onderhoud in de woningen en appartementen;
  • Heijmans is verantwoordelijk voor het onderhoud van de algemene ruimten, de installaties en de ‘schil’. Hiervoor loopt een contract van 15 jaar.

De afspraken over de samenwerking tussen Woonbedrijf, Heijmans en onderaannemers zijn vastgelegd in een Dienstverleningsovereenkomst (DVO). Hierin staat beschreven hoe bewoners eenvoudig reparatieverzoeken en andere technische verzoeken in kunnen dienen. Ook staat in de overeenkomst hoe we tevredenheid en technische kwaliteit meten en hoe we groot onderhoud organiseren.

Aireywijk in Genderdal: slim en duurzaam wonen
De nieuwe huurwoningen zijn bedoeld voor ‘groene huurders’, die op een duurzame manier willen wonen en leven. Deze groene huurders gaven richting aan de duurzame oplossingen in de woningen.

De wijk is namelijk uitgeroepen tot groene proeftuin om duurzame producten en technieken toe te passen. Hierbij zijn energienormen het uitgangspunt. We gaan dus niet uit van bestaande technieken en passen hier het huis en het leefgedrag op aan. We draaien het om. Er worden nieuwe technieken ingezet die passen bij het dagelijks gebruik van de huurders.

Weetje: de eengezinswoningen zijn nog voor deze opgeleverd waren, uitgeroepen tot mooiste zonnestroomproject!

Contract met De Bastide
Stichting De Bastide huurt 12 van de 68 appartementen. Dit is een ouderinitiatief dat zelfstandig wonen biedt aan begaafd jongvolwassenen met autisme. De Bastide gebruikt één van de appartementen als gemeenschappelijke ruimte, waar ook de persoonlijke begeleiding plaatsvindt. Op 7 december tekenden Woonbedrijf en De Bastide het collectieve contract en dat is natuurlijk meteen gevierd!

 

Gerelateerd