Woonbedrijf en Ballast Nedam realiseren 74 energieneutrale iQwoningen® in Eindhoven
Op zaterdag 5 oktober hebben de huurders van Woonbedrijf hun nieuwe woningen in productie gezien. De rondleiding in de fabriek in Weert bood een goede gelegenheid om met elkaar kennis te maken en maakte het voor de aanwezigen tot een bijzondere dag.

Ruim 140 bewoners maakten van de gelegenheid gebruik om zich uitgebreid te laten informeren over de productie, de indeling en de technische aspecten van hun nieuwe woning. In vier rondes werden ze in kleine groepen rondgeleid door de fabriek. Het bijzondere productieproces gaf aanleiding tot veel vragen en bood een leuke gelegenheid om alvast kennis te maken met nieuwe buren en buurtgenoten. Het gezamenlijk kunnen bekijken van de modelwoningen in de fabriek zorgde voor veel gespreksstof. Na de rondleiding was er op de informatiemarkt ook gelegenheid om ook in persoonlijke gesprekken met Woonbedrijf en Ballast Nedam direct in te gaan op concrete keuzes.

Ballast Nedam gaat in opdracht van Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, 74 energieneutrale huurwoningen bouwen in Tongelresche Akkers (Berckelbosch), de zogenaamde iQwoning®. De nieuwe huurwoningen sluiten qua bouwstijl en hoogwaardige kwaliteit precies aan bij de koopwoningen die Ballast Nedam al gebouwd heeft in de wijk. De woningen zijn energieneutraal door extra goede isolatie (o.a. triple glas, extra dakisolatie en kierdichting) en door toepassing van verschillende duurzame installaties, waaronder zonnepanelen.

Woonbedrijf en Ballast Nedam werken samen om de bouwproductie in Tongelresche Akkers/Berckelbosch op een duurzame wijze weer op gang te brengen. Woonbedrijf heeft al veel geïnvesteerd in de voorzieningen in deze wijk, zoals wijkcentrum De Toeloop en in woningen boven het winkelcentrum, maar ook in tal van andere wijkprojecten. Die voorzieningen zijn gebaseerd op een groeiend aantal buurtbewoners en voor de ontwikkeling van de wijk is het van belang dat die er ook komen. Ook is er nog altijd een grote vraag naar huurwoningen. In de wijkvisie is geconstateerd dat er in de wijk behoefte is aan meer duurzame woningen én aan woningen in het prijssegment rond de 680,00 euro. Met deze samenwerking in de keten kunnen partijen maatschappelijke meerwaarde bieden, ook in moeilijke marktomstandigheden.

Lees meer: http://ow.ly/pBBbp

 

Gerelateerd