Boek over karakteristieke wijk met rijke Philipshistorie
Op 16 september presenteerde Inge Vlasman haar boek ‘Verhalen uit Schuttersbosch’, een prachtig boek vol verhalen van oud-Philipsmedewerkers die in Schuttersbosch wonen. Vorig jaar opende zij in de wijk al ’t Schutterke, een verhalenmuseum vol met deze verhalen. Tijdens de feestelijke boekpresentatie kreeg iedereen die meewerkte aan het boek een exemplaar uitgereikt. Het eerste boek ging naar Ingrid de boer, algemeen directeur van Woonbedrijf.

Verhalen uit Schuttersbosch
De Eindhovense wijk Schuttersbosch is een echte Philipswijk. In de jaren ’60 bouwde Philips hier woningen voor haar medewerkers. Sommige van de eerste bewoners wonen nog steeds in de wijk, mét hun verhalen. Bijzondere verhalen: persoonlijk, maar ook boordevol historie rondom Philips en Eindhoven.

Schrijver-fotograaf Inge Vlasman wilde iets met deze verhalen doen. Ze interviewde veel oud-Philipsmedewerkers en verzamelde beelden en foto’s. In een karakteristieke, houten woning in Schutterbosch opende ze al een expositie met deze verhalen. Het huisje is echt een centraal punt in de wijk geworden.

Dit huis, een ‘oude Belg’, is van Woonbedrijf. Eigenlijk wilde Woonbedrijf het huis slopen, omdat het aan het einde van zijn levensduur is. Maar het project van Inge Vlasman vonden we zo bijzonder, dat zij er als tijdelijke huurder gebruik van mag maken.

Waar is het boek te koop?
Bent u benieuwd naar het boek ‘Verhalen uit Schuttersbosch, wonen, werken en leven met Philips’? U kunt het voor 14,95 euro kopen bij ’t Schutterke, Rendierveld 40 in Eindhoven. Openingstijden: vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Het boek is ook te koop bij boekhandel Grinsven op Korianderstraat 28/30 in Eindhoven en Korte Kerkstraat 11 in Geldrop en bij boekhandel Van Pierre aan de Nieuwe Emmasingel 44 in Eindhoven.

 

Gerelateerd