‘Schuttingtaal’ is de naam van een bijzonder initiatief in de Stratumse wijk de Nieuwe Erven. Dit leefbaarheidsproject gaat ervoor zorgen dat de woonomgeving zo prettig mogelijk blijft tijdens de bouw van het nieuwe winkelcentrum, dat samen met nieuwe appartementen momenteel gebouwd wordt achter de Heezerweg. Een tijdje terug vroegen enkele buurtbewoners aan Woonbedrijf of we ervoor konden zorgen dat de direct omwonenden niet de hele tijd op die grote bouwplaats hoefden te kijken en geen last zouden hebben van de stof. Omdat we hiervoor een origineel idee wilden, schakelden we vormgever Ard Jacobs (Pillo Games) en het SintLucas in; een school voor de creatieve industrie. Het resultaat is het project Schuttingtaal. Een leefbaarheidsproject waarbij we het nieuwbouwproject Boulevard Zuid en de achterliggende wijk De Nieuwe Erven willen verbinden.

Bouwhekdoeken
“Schuttingtaal” combineert een aantal wensen:
– gedurende de bouwperiode een mooier uitzicht creëren voor de omwonenden;
– de bouwhekdoeken gebruiken om te communiceren over de wijk en het nieuwbouwproject;
– buurtbewoners in verbinding brengen.

Als schoolopdracht hebben studenten van SintLucas buurtbewoners geïnterviewd en foto’s gemaakt. Het resultaat (interviews/foto’s) hebben ze op een creatieve wijze op de doeken verbeeld. De doeken vertellen zo verhalen, kenmerken en voorwerpen die kenmerkend zijn voor deze buurt. Zo blijft er tijdens de bouwtijd iets leuks en informatiefs te zien.

Meer over Schuttingtaal en dit project delen?
Op onze website vind je een fotoalbum over Schuttingtaal, met alle beelden van 10 juli en een aantal eerder genomen foto’s. In de laatste editie van Buurten stond ook een artikel over Schuttingtaal. Op onze website staat het artikel over Schuttingtaal ook!

‘Schuttingtaal’ is een project van Buurtcultuurfonds Woonbedrijf.

 

Gerelateerd