Begin juli is Woonbedrijf in Burghplan (Stratum) begonnen met het onderhoud van de bijna 350 woningen. Het buitenschilderwerk komt als eerste aan de beurt, waarbij de voor- en achterdeur meteen voorzien worden van veilig hang- en sluitwerk. Bewoners konden samen met hun buren de kleur van de voordeuren in hun straat kiezen. Met een Burghplan-stemkaart en het ‘meeste-stemmen-geldt’-principe zijn hier per straat heel harmonieus de kleurvoorstellen uitgekomen.

Tijdens de keuzesessies, die letterlijk op straat werden gehouden, waren grote foto’s op schildersezels zien. Ook stonden er levensgrote deuren in verschillende kleuren midden op straat. De meeste vragen over het geplande onderhoud werden ter plekke beantwoord. Veel bewoners kwamen een kijkje nemen. Ze waren erg nieuwsgierig, en zeker als de overbuurman ook naar buiten kwam werd het al snel gezellig druk bij de schildersezels. Het was mooi om te zien hoe straatgenoten samen in gesprek gingen over hoe hun straat het mooist zou kunnen worden.

Na de buitenkant van de woning komt ook de binnenkant aan de beurt. De keukens worden vernieuwd en de meterkasten worden vervangen. Daarnaast hebben bewoners in een eerder stadium gevraagd om een aantal andere zaken mee te nemen, zoals de aanpak van tocht, de gehorigheid van het toilet en het aanbrengen van extra stopcontacten in de woning. Deze punten worden nu ook meteen meegenomen in het onderhoud.

 

Gerelateerd