Eigen kracht en de kracht van het collectief
Een ondernemende club mensen vormde vanaf 2011 aan de Firmanentlaan 1 in Eindhoven samen de Seniorensociëteit Andromeda, midden in een gebied met veel Woonbedrijf woningen en in een pand van Woonbedrijf. Inmiddels is deze plek uitgegroeid tot een dynamische plek voor een kopje koffie en een praatje, voor feesten, voor verenigingen, voor Bewegen op Afstand en voor de maandelijkse Tea Party.

Vanuit de activiteit Bewegen op Afstand, een samenwerking tussen Onsnet Eindhoven en TopSupport, ontstond bij de bezoekers behoefte om bewuster bezig te zijn met de eigen gezondheid en zichzelf en elkaar te helpen bij het in de gaten houden van bloeddruk en gewicht. Dit idee van gezondheidsmonitoring werd uitgewerkt tot een nieuw bedrijfsplan, waarin de groep senioren zichzelf als testgroep aanbood aan marktpartijen.  Woonbedrijf bracht hen in contact met investeerder Qogir die het idee met hen oppakte.

Samen met huisarts Marjolein Oerlemans maakten zij een plan van aanpak en brachten ze de benodigde financiële middelen bij elkaar. Met sponsoring van Woonbedrijf en Gemeente Eindhoven en met een investering vanuit Qogir werken zij nu samen aan de realisatie van deze vorm van gezondheidsmonitoring. Voor hun idee, inzet en functioneren als testgroep ontvangt de stichting Andromeda aandelen en daarmee inkomsten waardoor het voortbestaan van de sociëteit voor langere termijn zal worden gewaarborgd. Een buurtbedrijf pur sang!

 

Gerelateerd


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *