De wereld verandert. Ook die van de woningcorporatie anno 2015. We werken in en aan een omgeving waarin onze huurder centraal staat, waar we continu op zoek zijn naar optimale verbindingen. Uiteraard met de huurders, maar ook met onze partners in (lokale) overheden en in het maatschappelijk werkveld. We willen niet stilstaan bij hoe het ooit was, we zoeken naar de beste mogelijkheden en kansen, voor nu en voor de toekomst.

Dat vraagt om vernieuwd partnerschap: elkaar opnieuw in de ogen kijken en waardevolle samenwerking voorop zetten. Het scheiden van wonen en zorg, ketensamenwerking in de bouw, investeren in het sociale domein, dit zijn thema’s die vragen om  constructief vernieuwd partnerschap.

Innovatie. Zeker ook in samenwerking
Op het Corporatieplein organiseren we verschillende sessies die in het teken staan van dit vernieuwd partnerschap. We haken zoveel mogelijk aan bij de dagthema’s van de Provada (Innovatie, Verleiding en Authenticiteit) en vertalen dit naar thema’s die er vandaag in onze sector en daarbuiten toe doen. Dinsdag ligt de focus op innovatie.  Sandra Schruijer begeleidt een Masterclass die inzoomt op de psychologie van het samenwerken. In de middag kijken we samen met Jan Paternotte naar innovatieve projecten en bediscussiëren we de rol die woningcorporaties hierin moeten of juist niet moeten spelen.

Flirten op de vastgoedmarkt
Op woensdag vertalen wij het Provada thema ‘Verleiding’ op twee manieren: we gaan ons geflirt met ondernemers en huurders op de vastgoedmarkt analyseren. En we gaan ook kijken hoe we verleiding in de wijken realiseren. Is zelfbeheer hier bijvoorbeeld het sleutelwoord?

Wat maakt ons authentiek?
Doekle Terpstra zal ons in het ochtendprogramma inspireren in hoe authenticiteit het succes van een organisatie mede bepaalt. In de middag komt die inspiratie van filosofisch spreker Bas Haring. Waar is het bestaansrecht van de corporatie gestart en waar ligt dat vandaag de dag? Harm Edens zal met zijn bekende scherpte en humor de discussie hierover met het publiek aangaan.

Het Corporatieplein 2015 wordt vormgegeven door zes deelnemende corporaties: Eigen Haard, Parteon, Portaal, Staedion, Wonen Limburg en Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl.

Bekijk de dagsamenvattingen en fragmenten van de sessies op het YouTube kanaal Corporatieplein: http://www.youtube.com/Corporatieplein

Lees terug wat er is gezegd op Twitter:
Dag 1 ow.ly/NM7U8
Dag 2 ow.ly/NP1kV
Dag 3 ow.ly/NT3ML

Hier zijn de foto’s van het plein te vinden:
http://www.pinterest.com/corporatieplein/

 

Gerelateerd