In 2016 gaat Woonbedrijf 226 woningen in de Aireywijk Genderdal duurzaam renoveren. Het gaat daarbij niet alleen om het verduurzamen van onze woningen in deze wijk, maar ook om een sociale verduurzaming, om een combinatie van stenen, wonen en (samen)leven. Belangrijke thema’s zijn: betaalbaarheid, comfort, veiligheid, samenleven en milieu.

Keuzepakketten
Het onderhoud doen we bij alle woningen en is gratis. Daarnaast kunnen de bewoners kiezen voor verbeteringen tegen huurverhoging. Wij vinden het belangrijk dat de bewoners zelf hun verbeteringen kunnen kiezen. Daarom hebben we op basis van hun wensen keuzepakketten samengesteld waarbij comfort en veiligheid de belangrijkste waren.

Kom kijken en ervaren
In oktober 2015 konden de bewoners een kijkje nemen in de proefwoning waar al het onderhoud en de keuzepakketten zijn uitgevoerd. Ruim 60 bewoners zijn geweest. Veel bewoners waren enthousiast over de maatregelen en ruim 75% had belangstelling voor een comfortpakket. De bewoners kunnen straks in de modelwoning zien wat zo’n comfortpakket precies betekent voor hun woonlasten en wat ze kunnen besparen. Dit doen ze met behulp van het computerprogramma Woonconnect. Voor de verbeteringen krijgen de bewoners zeven jaar de tijd om deze keuze te maken en te laten uitvoeren, het onderhoud wordt volgend jaar aaneengesloten uitgevoerd.

 

Gerelateerd


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *