Samen verantwoordelijk voor de buurt
Wat eerst voelde als de meest onveilige plek in de buurt, is nu een gezellige ontmoetingsplek. Een samensmelting van spelende kinderen, het hart van de wijk. Het Blondeelpad was geen fijne plek. Er lag veel hondenpoep en de dichte begroeiing maakte het erg onoverzichtelijk. Het pad werd, vooral door vrouwen en kinderen, als een onveilige plek ervaren. Ook waren er hangjongeren die hun rotzooi lieten slingeren.

De bewoners, Woonbedrijf, gemeente Eindhoven, Lumens en het Centrum voor de Kunsten Eindhoven sloegen de handen ineen. Alle bewoners en hun kinderen mochten meedenken over wat ze misten in hun buurt. Er werd zelfs een echte kindervergadering georganiseerd!

Het resultaat? Hoge, volle struiken maakten plaats voor gras en speeltoestellen. Er komen ontmoetingsplekken met bankjes en een echte picknicktafel. De muren krijgen kunstwerken die zijn gemaakt door kunstenares en buurtbewoonster Ellen Hamerink, samen met kinderen uit de buurt. Er is een kruidentuin gemaakt die de buurtbewoners zelf gaan bijhouden.

Kortom…een Blondeelpad om trots op te zijn!

 

Gerelateerd


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *