31 huurwoningen voor gezinnen gereed
Het eerste deel van de nieuwe wijk Steegsche Velden in Best is klaar. In de zomer zijn er nieuwe woningen opgeleverd, waaronder 31 huurwoningen van Woonbedrijf. Ondertussen hebben de bewoners hun intrek in de woningen genomen en is het tijd voor een feestje. De bewoners luidden samen met de gemeente Best, ontwikkelaar Kero en Woonbedrijf het ontstaan van de nieuwe wijk in, met een drankje en een hapje.

Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf en Marc van Schuppen, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling gemeente Best, overhandigden een klein welkomstgeschenk aan de bewoners; een Blije Bijentas met bloembollen. Die kunnen ze meteen gebruiken bij het aanleggen van de tuinen.

Huurwoningen
Woonbedrijf verhuurt de 31 woningen in deze wijk. De gemiddelde oppervlakte per woning is circa 110 m2. De ruime eengezinswoningen zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Op de begane grond is een woonkamer en open keuken. Op de eerste etage zijn drie slaapkamers en een badkamer. Via een vaste trap ga je naar de zolder waar de bewoner eventueel een extra (slaap)kamer kan maken. Ieder huis heeft een tuin van ongeveer 10 meter diep, met een eigen stenen berging. De huurprijs bedraagt tussen € 640,00 en € 677,50 (excl. servicekosten) en ligt daarmee onder de huurtoeslaggrens.

Als grootste corporatie in de regio, neemt Woonbedrijf graag de verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de volkshuisvestelijke opgave in de regio. Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf: “Woonbedrijf wil samen met de bewoners hun wonen realiseren in een buurt die bij hen past. We doen waar we goed in zijn: zorgen voor goede woningen in prettige buurten. Ook in de regio van Eindhoven. Onze grootste maatschappelijke prestatie ligt in het beschikbaar hebben en houden van een grote voorraad betaalbare huurwoningen. Wij vinden dat iedereen goed moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een leefbare buurt. En dat daarbij niemand mag worden uitgesloten.”

Dhr. M. Van Schuppen, wethouder gemeente Best: “Steegsche Velden vormt de afronding van de bebouwing aan de noordzijde van Best. Met de realisatie van deze kwalitatief hoogwaardige woningen van Woonbedrijf en Kero wordt invulling gegeven aan de grote vraag naar huurwoningen in Best.”

Steegsche Velden
De nieuwe wijk Steegsche Velden ligt aan de noordrand van Best, nabij Het Groene Woud en op slechts enkele minuten van het dorpscentrum. In Steegsche Velden worden verschillende typen woningen gebouwd, huur en koop. Met veel architectonische variatie. Het krijgt een typisch dorpse opzet. Geen lange rijen woningen, maar korte blokjes van drie of vier huizen, afgewisseld met tweekappers, vrijstaande en geschakelde woningen. Geen eentonige rechte straten, maar kleine straatjes met groen en fraaie pleintjes waar de huizen omheen staan. Steegsche Velden krijgt steeds meer vorm en de tweede fase is nu volop in aanbouw.

 

Gerelateerd