Woonbedrijf bouwt duurzaamste woningen in Eindhoven
Aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven realiseert Woonbedrijf 14 rijwoningen, 56 appartementen en 12 zorgappartementen. De bouw is gestart in februari 2015. Er zijn al enkele appartementen verhuurd aan ‘groene huurders’ die zich in een vroeg stadium hadden aangemeld. Ze zijn vanaf de start bij het project betrokken en hebben meegedacht over het duurzaam woon- en leefconcept.

Op dit moment worden de woningen die nog niet verhuurd zijn, aangeboden via de site van Woonbedrijf. Voor deze woningen en appartementen zoekt Woonbedrijf ‘groene’ huurders. Dat zijn mensen die:

  • bewust omgaan met de gezondheid van ´hun´ stukje aarde;
  • een actieve bijdrage leveren aan goed nabuurschap;
  • graag leven in een diverse en kleurrijke buurt;
  • investeren in contact en ontmoeting met de mensen in hun omgeving;
  • gebruik maken van de gemeenschappelijke huiskamer en een bijdrage leveren aan ontmoeting en activiteiten;
  • de handen uit de mouwen steken voor het onderhoud van de gemeenschappelijke tuin.

Slim en duurzaam wonen
In 2020 moet Genderdal (Aireybuurt) de duurzaamste wijk van Eindhoven zijn. Het project is uitgeroepen tot groene proeftuin om duurzame producten en technieken toe te passen. De bestaande buurt wordt vanuit bewonerswensen verduurzaamd en op de plek van de gesloopte Aireyflats komt nieuwbouw. Dit zijn de eerste woongebouwen die gebouwd worden volgens het duurzaamheidsprincipe van The Natural Step. De leefwensen en duurzaamheidseisen van de bewoners hebben centraal gestaan bij het ontwerp en de bouw. In de bouw zijn verschillende besparende technieken opgenomen; zo zijn er zonnepanelen geplaatst en zijn de appartementencomplexen voorzien van een systeem om windenergie op te wekken. Daarnaast zijn er in de woningen ook verschillende installaties om energie te besparen. Hierdoor zal de persoonlijke energienota minimaal zijn.

Woningen en appartementen
De woningen hebben op de begane grond een woonkamer met open keuken, een bergkast en een separaat toilet. Op de eerste verdieping: een badkamer en drie slaapkamers. En op de derde verdieping bevindt zich een zolder met de mogelijkheid voor een 4e (slaap)kamer. Alle appartementen hebben twee slaapkamers, een woonkamer met open keuken en een balkon, een apart toilet, een badkamer, een inpandige berging en een bering in de kelder. De appartementen zijn bereikbaar met een lift. De huurprijzen voor de rijwoningen bedragen € 700,00. Voor de appartementen liggen de huurprijzen rond de € 652,00. De huurprijzen zijn exclusief servicekosten. Naar verwachting worden de woningen in oktober opgeleverd en de appartementen vanaf eind november 2015.

Dus….
wij nodigen milieubewuste, sociaal ingestelde woningzoekenden met groene vingers die het leuk vinden om zich met regelmaat in te zetten voor activiteiten in en om het complex uit om te reageren. Ga naar woonbedrijf.com en reageer voor 2 augustus 2015.

 

Gerelateerd