In april is het groot onderhoud aan 181 woningen in de Tivoli gestart (blauwe zone).  Zowel aan de binnen- als buitenkant worden de kwaliteit en het comfort van de woning verbeterd. Zo kunnen de woningen er voor de komende 25 jaar weer tegenaan. De eerste woningen zijn inmiddels al klaar aan de buitenkant.

Samen met een klankbordgroep is deze aanpak ontwikkeld. Sommige dingen moeten gebeuren, andere dingen zijn een bewonerskeuze. Iedereen moet bijvoorbeeld meedoen met de verbeteringen aan de gevel, het dak en de ventilatie. Maar het is bijvoorbeeld een keuze van bewoners zelf of ze isolatie willen, of dat ze iets willen laten doen aan hun keuken, douche of toilet.

Modelwoning
Bewoners kwamen naar een modelwoning in de straat en konden daar in een rustig individueel gesprek hun keuzes maken.

Eventuele consequenties en kosten konden daar ter plekke door de aannemer duidelijk worden gemaakt. In het uitgebreide infoboekje was alles ook terug te lezen. Tijdens het hele project blijft de modelwoning open, zodat iedereen hier terecht kan voor vragen.

Geen verplichte huurverhoging
Alle noodzakelijke ingrepen worden uiteraard zonder kosten voor de bewoners uitgevoerd. Dit geldt ook voor het vervangen van de keuken, badkamer en/ of toilet. Bewoners betalen alleen een huurverhoging als ze kiezen voor extra comfort, zoals een duurdere kraan of het plaatsen van een extra toilet.

Wanneer?
Het project is inmiddels gestart. De verwachting is dat alle woningen in 2015 aan de beurt komen, zowel binnen als buiten.

 

Gerelateerd