Hei Wonen in Helmond: voor starters, gezinnen en senioren

Geplaatst op: 24 september 2018 in: Regio, Woonbedrijf algemeen

De bouw van 52 betaalbare huurwoningen in de Heistraat in Helmond is in volle gang. Woonbedrijf realiseert hier betaalbare eengezinswoningen, appartementen voor starters en seniorenwoningen. In de week van 24 september worden op de woningen in het Arie Willemshof de eerste dakplaten gelegd. Dit markeert het hoogste punt voor het hele bouwproject.

Nieuwe bewoners
Ondertussen is ook de verhuur gestart. Geïnteresseerden kunnen tot en met 27 september reageren op de woningen via www.woonbedrijf.com of www.wooniezie.nl. De woningen in de Heistraat zijn met name bedoeld voor de Helmondse woningzoekenden, dus om de doorstroming op de Helmondse woningmarkt te bevorderen. We hopen dat er veel reacties uit Helmond komen.

Eind oktober zal een groot deel van de bewoners bekend zijn. Als zij de woning geaccepteerd hebben, mogen ze de kleur van tegels en keukenblok kiezen uit een aantal keuzemogelijkheden. We verwachten dat in het tweede kwartaal van 2019 de bewoners naar hun nieuwe woning kunnen verhuizen.

Hei Wonen
Hei Wonen komt in de binnenstad van Helmond, vlakbij winkels en voorzieningen. De woningen zijn verdeeld over vier delen (Arie Willemshof, Heistraat, Blinkertsestraat en op de hoek met de Toon van de Laarstraat). Er komen;
• 6 appartementen voor starters (huurprijs ongeveer 417,00 euro)
• 3 bovenwoningen (huurprijs ongeveer 597,00 euro)
• 3 seniorenwoningen (huurprijs ongeveer 550,00 euro)
• 40 eengezinswoningen (huurprijs ongeveer € 597,00 euro)

Voor deze woningen kan, afhankelijk van het inkomen, huurtoeslag aangevraagd worden. Alle woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Daardoor kunnen de energiekosten lager uitvallen. Er is voor elke woning een parkeerplaats op het parkeerterrein. Deze kost circa 35,00 euro per maand.

Woonbedrijf en Helmond
Dit project is in nauwe samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang tot stand gekomen.
Woonbedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Volksbelang waarbij drie projecten van Volksbelang in Helmond zijn overgedragen aan Woonbedrijf: Heistraat, OnsOostende en Paulus Potterlaan. Verder gaat Woonbedrijf op Suytkade 108 huurappartementen realiseren, en hebben we in december 2017 76 appartementen van de waterburcht Amerlingen van Laurentius overgenomen.

 

Gerelateerd