In ruim 90 woningen van Woonbedrijf in Tivoli komen dakramen van circulair/hergebruikt hout. Woonbedrijf doet dit omdat het goed binnen onze duurzaamheidsvisie past. Het is voor het eerst dat wij deze dakramen toepassen.

Herkomst
Het hout komt uit Rotterdam, waar woningen uit 1910 zijn gesloopt. In het dak zat nog prima hout. Dit krijgt nu een tweede leven in Tivoli. Sloopbedrijf A. van Liempd heeft het hout in Rotterdam uit de woningen gehaald. Daarna is het verzaagd en verwerkt tot een gloednieuw VELUX dakraam. Het hout is dus al ruim 100 jaar oud, maar het voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Op het houten kozijn zit een label met een unieke productiecode. Met die code kan de bewoner online de herkomst van het hout uit zijn eigen dakraam opzoeken.

Hergebruik kozijnen
Al eerder gebruikte Woonbedrijf hout uit een renovatie opnieuw, zoals de kozijnen uit de Geestenberg. Maar nog nooit werd hout op deze manier hergebruikt in een nieuw product in onze woningen.

Film
Over de samenwerking met VELUX, Van Liempd en Woonbedrijf is een film gemaakt. Koj Koning, districtsmanager Stratum, licht toe waarom Woonbedrijf hergebruik van materialen zo belangrijk vindt.

Pers
Op 10 september kreeg de regionale pers en vakpers een rondleiding bij Van Liempd en waren ze aanwezig bij het aanbrengen van een dakraam in Tivoli. Daarover zijn enkele interessante artikelen verschenen:

Nieuwe daken in Tivoli
Plaatsen van dakraam van hergebruikt hout in Tivoli

 

Gerelateerd