Sinds dit jaar is er tijdens de lichtjesroute ook een mooi verlicht stukje Doornakkers. Initiatiefneemster Marij Versantvoort uit Doornakkers, had mooie herinneringen aan de bevrijding. Ze was in 1944 pas 12 jaar oud maar herinnert zich het bevrijdingsfeest, het dansen en de muziek op het Rembrandplein nog levendig. Zij maakte zich dit jaar sterk voor een lichtjesroute in haar eigen Doornakkers. Met succes!

Deze route in Doornakkers begint bij het gebouwtje van de St. Josephspeeltuin, dat al jaren mooi verlicht is. Vervolgens gaat het via de president Steynstraat, door de Jan van Riebeecklaan en heeft als eindpunt de gevel van basisschool de Boog. Langs de route hangen ornamenten die door de Stichting Lichtjesroute beschikbaar zijn gesteld. Klapstuk is het ornament op de gevel van de voormalige Tongelaarschool; een lichtversiering van 1500 “led-throwies”, gemaakt door kinderen uit de wijk.

Het initiatief kwam tot stand dankzij de hulp van Woonbedrijf, de gemeente Eindhoven,  de Stichting Lichtjesroute en de Regiegroep Doornakkers. Talitha Koffeman, ondernemer uit de wijk, maakte samen met de kinderen de lichtversiering met led-throwies.

 

Gerelateerd


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *