Medewerkers Woonbedrijf schenken aan Voedselbank

Geplaatst op: 5 december 2015 in: Woonbedrijf algemeen

Ieder jaar krijgen veel medewerkers een kerstgeschenk van hun werkgever. De medewerkers van Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, krijgen het op een bijzondere manier. Tijdens een kerstmarkt mochten zij zelf hun kerstpakket samenstellen uit diverse geschenken. Het was ook mogelijk om (een deel van) het kerstgeschenk te doneren aan de Voedselbank Eindhoven. Dat bleek een succes en veel werknemers gaven hun bijdrage aan dit goede doel. Hiervan werden smeerboter, bakboter, leverpastei en smeerkaas gekocht om 430 voedselpakketten aan te vullen. Naar deze producten is veel vraag volgens de Voedselbank.

Voor het samenstellen van de voedselpakketten heeft Woonbedrijf contact gezocht met supermarkt PLUS De Toeloop in de wijk Doornakkers. Met de bijdrage van Woonbedrijf stelde PLUS de Toeloop de pakketten samen. Op 22 december 2015 zijn er totaal voor 430 gezinnen voedselpakketten bij de Voedselbank afgeleverd.

Voedselbank
De Stichting Voedselbank Eindhoven zet zich in voor huishoudens in Eindhoven en omgeving, die om wat voor reden dan ook in financiële problemen zijn gekomen en daardoor geen voedsel meer kunnen kopen. Zij functioneren als een schakel tussen overschot en verborgen gebrek in onze maatschappij. Woonbedrijf heeft als Eindhovense woningcorporatie, gekozen voor de Voedselbank omdat die heel goed werk verricht in Eindhoven. Wekelijks maken veel huishoudens, waaronder ook huurders van Woonbedrijf, gebruik van de Voedselbank. Bovendien zit Ingrid de Boer, algemeen directeur van Woonbedrijf, in het comité van aanbeveling van de Voedselbank.

 

Gerelateerd


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *