De tweejaarlijkse Medewerkersdag van Woonbedrijf, woningcorporatie uit Eindhoven, is geen gewoon uitje. Op donderdag 15 oktober gingen alle medewerkers (450!) aan de slag op Landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Daar waren we te gast bij de GGzE (Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen). GGzE biedt hulp en ondersteuning aan mensen met bijzondere psychiatrische problemen.

Woonbedrijf medewerkers gingen aan de slag met diverse klussen zoals het aanleggen van een fruitboomgaard en moestuin op het landgoed. Ook wordt de tuin bij gebouw ‘De Boei’ een stuk aantrekkelijker om in te vertoeven nu het tuinmeubilair vervangen is. De paarden voor de cliënten op De Grote Beek hebben voortaan een mooi verblijf, gemaakt van hout, dat bij onderhoud is gerooid uit de bossen van het landgoed. Verder zijn er diverse gemeenschappelijke ruimtes geschilderd en gerestyled. En in diverse gebouwen zijn de gangen voorzien van verf in frisse kleuren. De plannen die GGzE had voor twee (sier-)tuinen zijn door medewerkers van Woonbedrijf uitgevoerd. De cliënten zullen hier allemaal profijt van hebben tijdens hun verblijf op De Grote Beek. Daar waar mogelijk werden cliënten ook in de watten gelegd door Woonbedrijfmedewerkers; er zijn diverse workshops en cursussen gegeven zoals behangen en bestraten. Daarmee hebben ze praktische ervaring op gedaan. Dus ook voor de cliënten werd het een bijzondere dag.

Helpende hand
Voor Woonbedrijf is de Medewerkersdag een dag waarop de woningcorporatie haar maatschappelijke betrokkenheid wil tonen. De keuze voor GGzE was snel gemaakt, zegt Ingrid de Boer van Woonbedrijf: “Bij de keuze voor een project wordt gezocht naar een opgave in de regio Eindhoven die een helpende hand kan gebruiken en een belangrijke functie in en voor de buurt heeft. Op De Grote Beek kon deze doelstelling prima vervuld worden. Het terrein is altijd toegankelijk en GGzE organiseert allerlei activiteiten om de bewoners van Eindhoven naar binnen te halen. Het geeft dus niet alleen voordelen voor cliënten maar ook voor omwonenden.”

 

Gerelateerd