Nieuwbouw Aireywijk Genderdal: 68 appartementen en 14 rijwoningen

Geplaatst op: 1 februari 2014 in: Gestel

De start van de nieuwbouw staat gepland op begin 2015. Woonbedrijf en aannemer Heijmans verwachten het nieuwbouwplan eind 2015 op te leveren. Het betreft een Design, Build & Maintain opgave voor 68 appartementen, waarvan 12 voor een bijzondere doelgroep, en 14 rijwoningen. De appartementen en woningen zijn bestemd voor groene huurders met een duurzame woon- en leefambitie. Heijmans neemt ook het onderhoud af van de 82 woningen voor de duur van 15 jaar.

In deze geïntegreerde contractvorm zijn ontwerp, uitvoering, exploitatie en onderhoud optimaal op elkaar afgestemd. Door de open inschrijving wordt veel ruimte gegeven aan Heijmans om met nieuwe ideeën te komen, gericht op het behalen van de bepaalde doelstellingen. Het voordeel van deze manier is dat de totale kosten, bekeken over de levensduur van een gebouw, lager uitpakken. Deze samenwerkingsvorm is in de woningbouw nog relatief nieuw.

Duurzaam wonen en leven
Met energiezuinige woningen alleen ben je er nog niet. Het is zeker zo belangrijk dat de bewoners hun manier van leven en wonen aanpassen en zuinig zijn met elektriciteit, gas en water. Alleen dan kunnen ze maximaal voordeel halen uit hun huis. De groene huurders die Woonbedrijf zoekt, gaan zelfs nog een stapje verder: ze pakken vaker de fiets, reizen bij voorkeur met openbaar vervoer, laten de auto staan of delen die. Ook als buurt kun je met goed nabuurschap werken aan duurzaamheid, dus wat meer onderlinge zorg en steun. Bijvoorbeeld samen zorgen voor groen en andere buurtvoorzieningen of samen diensten en producten inkopen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. De toekomstige bewoners van het nieuwbouwcomplex bekijken eerst samen hoe zij het duurzaam wonen en leven willen vormgeven en wat ze daarvoor nodig hebben in hun leefomgeving.

 

Gerelateerd


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *