“Iedereen houdt van spelen. In de stad Eindhoven heb je van alles, maar je kunt nergens echt spelen.” Met die gedachte starten Laurie Sieben en Ard Jacobs in de voormalige autogarage aan de Vestdijk 133 in Eindhoven een pop-up speelhal, volledig gebouwd van hergebruikte materialen. Hier kunnen kinderen spelen op een avontuurlijke plek in Eindhoven terwijl ouders in de zon genieten van een kop koffie of kruidenthee (uit eigen tuin). PIT is de afkorting voor Play in Town, de oude garage en activiteiten als een pitstop. Het is een tijdelijke invulling die hier tot eind december 2015 te vinden is.

Op zondag 14 juni a.s. is de feestelijke opening, dus kom gezellig langs met de kids. De speelhal is geopend vanaf 12.00 uur. Kinderen kunnen hier op nostalgische wijze spelen met onder andere zand, water, planten, maar ook moderne interactieve installaties die Ard Jacobs en Laurie Sieben zelf ontwikkelen: Pillogames. Pillo Games maakt middels een eigen ontwikkelde controller en games samen spelen toegankelijk voor jong en oud, met en zonder beperkingen. Eén van de regels is dat als je hier komt spelen, je oude kleren aan hebt. PIT is iedere zondag open van 12.00 tot 17.00 uur.

Ideeën zijn welkom
Er is ook ruimte voor andere activiteiten in de grote bedrijfsruimte aan de Vestdijk. Iedereen die een interessant idee heeft en de samenwerking met ons wil aangaan, is welkom. Je kunt denken aan werkplaatsen, exposities, workshops, klein evenement of een pop-up restaurant. Dus meld je als je een idee hebt dat je hier wilt ontplooien.

Tijdelijke invulling
Woningcorporatie Woonbedrijf heeft enkele jaren geleden het pand aan de Vestdijk 133 aangekocht met de bedoeling om het hele gebied te herontwikkelen. Gedurende de planvorming en –ontwikkeling heeft Vestdijk 133 steeds een tijdelijke bestemming gehad. Met het zicht op de nieuwbouw van studenten- en starterswoningen is er nu weer een tijdelijk creatief project ontwikkeld door Ard Jacobs en Laurie Sieben dat als doel heeft het gebouw in de aanloop naar de nieuwbouw goed te beheren. Voorwaarde is wel dat het project een toegevoegde waarde heeft voor de buurt en hergebruik van materialen centraal stelt. Koj Koning, districtsmanager Stratum bij Woonbedrijf: “Met dit initiatief willen we i.p.v. leegstand juist een positieve creatieve waarde creëren voor de buurt.”

Woonbedrijf heeft Ard en Laurie gevraagd dit tijdelijke initiatief te ontwikkelen dat de buurt uitnodigt om te participeren. Tijdens de DDW15 zal het pand worden ingezet als expo voor alle hergebruik-initiatieven van Woonbedrijf. Er wordt ook aansluiting gezocht bij andere evenementen als Glow. Het initiatief PIT040 wordt mogelijk gemaakt door het Buurtcultuurfonds Woonbedrijf.

 

Gerelateerd