De 14 nieuwe rijwoningen in Genderdal zijn nog vóór de oplevering uitgeroepen tot mooiste zonnestroomproject! De Energy Society Online (Ensoc) riep op om suggesties aan te dragen voor de mooiste zonnestroomprojecten van Nederland. Uit de vele reacties is een lijst van tien genomineerden samengesteld. Hieruit kwamen de 14 rijwoningen als winnaar uit te bus, met 50% van de stemmen!

Slim en duurzaam wonen
De 14 rijwoningen zijn onderdeel van Genderdal (Aireybuurt), een wijk die straks een van de duurzaamste wijken in Eindhoven is. Het project is uitgeroepen tot groene proeftuin om duurzame producten en technieken toe te passen. Dat doen we nu op 2 manieren:

  1. We maken de bestaande buurt duurzamer vanuit de wensen van bewoners;
  2. Op de plek van de gesloopte Aireyflats bouwen we 14 eengezinswoningen, 56 appartementen en 12 zorgappartementen voor ‘groene huurders’. De bouw is gestart in februari 2015.

Nieuwe woningen Genderdal
​De nieuwe woningen zijn de eerste die we bouwen volgens het duurzaamheidsprincipe van The Natural Step. De leefwensen en duurzaamheidseisen van de bewoners stonden centraal bij het ontwerp en de bouw.

In de bouw zijn verschillende besparende technieken opgenomen; zo komen er zonnepanelen en zijn de appartementencomplexen voorzien van duurzame systemen. Daarnaast zijn er in de woningen ook verschillende installaties om energie te besparen. Hierdoor zal de persoonlijke energienota minimaal zijn.

Naar verwachting worden de woningen in oktober opgeleverd en de appartementen vanaf eind november 2015.

Meer lezen over de woningen in Genderdal: http://ow.ly/Syxnq

 

Gerelateerd