Vorige maand is gestart met de opnames voor de film “De Helleveeg”. De eerste opnames vonden plaats in de wijk Tivoli. Schrijver A.F.Th. van de Heijden is geboren in deze de wijk en het verhaal speelt zich hier ook deels af.

Op zoek naar geschikte filmlocaties kwam de regisseur al snel terecht bij de enige woning in de wijk die niet mee heeft gedaan aan de renovatie. Hierdoor is de oude sfeer van het huis bewaard is gebleven. De keuze was voor hem snel gemaakt: hier wilde hij graag filmen! Om dit mogelijk te maken moest wel het één en ander geregeld worden. Het betekende namelijk dat de bewoners tijdelijk hun huis uit moesten. De bewoners konden tijdelijk wonen in het huis van de buren, dat toevallig leeg kwam.

In de woning zelf moest er veel gebeuren om te kunnen filmen De bewoners moesten al hun spullen verhuizen, oud behang kwam tegen de wanden en er werden oude meubels geplaatst.  Wie de woning binnen stapte waande zich echt even terug in de tijd.

Naast de woning zullen ook bewoners uit Tivoli terug te zien zijn in de film.

Enkele bewoners figureren en één bewoner heeft zelfs een kleine rol in de film gekregen. Buurtbewoners hebben ookop andere manieren hun steentje bijgedragen aan de opnames. Bijvoorbeeld door de straten niet te gebruiken tijdens de opnames. En één van de bewoners heeft zijn tuin ter beschikking gesteld aan  de filmploeg. Als dank voor de medewerking worden de bewoners en Woonbedrijf in het eerste kwartaal van 2016 uitgenodigd voor een speciale voorvertoning van de film.

De opnames duren nog tot en met begin juli en zullen voornamelijk plaats vinden in Eindhoven, waaronder Drents Dorp. Maart 2016 wordt de film in de bioscopen verwacht.

 

Gerelateerd