Prinsheerlijk buurten heeft vanaf 13 maart 2014 als basis een woonhuis aan de Gerretsonlaan 35 van Woonbedrijf. Woonbedrijf, een zeer belangrijke professionele partner in Prinsejagt II hecht veel waarde aan een betere sociale cohesie in de wijk en heeft de woning daarom tijdelijk gratis beschikbaar gesteld aan prinsheerlijk buurten.

In de buurthuiskamer van Thuis aan de Gerretsonlaan kunnen bewoners van maandag t/m vrijdag ’s morgens en ‘s middags binnenlopen voor een praatje, koffie, thee of een frisdrankje. Voor de ontvangst en begeleiding van de binnenlopende bewoners staat een groep van inmiddels 25  buurtbewoners als gastvrouw en gastheer paraat.

Het is de bedoeling dat bewoners, vanuit deze spontane ontmoetingen, met elkaar activiteiten afspreken, ontwikkelen en daadwerkelijk uitvoeren. Op deze manier zijn ondertussen al een aantal activiteiten in gang gezet: o.a. handvaardigheid, schilderen en beeldhouwen, biologische stadslandbouw, kookgroepen Op korte termijn zal ook de hulptelefoon – voor het verlenen van kleine diensten – worden ingevoerd.

In de resterende periode van 2014 willen we nog een aantal activiteiten op poten zetten en deze gedurende 2015 verder uitbouwen. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat alle activiteiten, door een bijdrage van de deelnemende buurtbewoners, kostenneutraal zijn. Voor een kopje koffie of thee wordt € 0,80 gevraagd; maar dan is het ook onbeperkt “leuteren”.

Op zondag 12 oktober hebben de buurtbewoners op eigen initiatief een marktje gehouden langs de marathon. En met succes! Zelf schreven zij hier een mooi tekstje over.

Prinsheerlijk Buurten groot succes!
Het open huis en de minimarkt van Prinsheerlijk Buurten is een groot succes geworden. De hele zondag aangenaam nazomerweer, de gezellige drukte van de marathon en vooral heel veel bezoek van buurtbewoners (ongeveer 100 mensen).

Het is zo’n groot succes geworden dat we op plannen broeden een dergelijk evenement later nog eens te herhalen. Met bijgaande foto’s geven wij een kleine impressie van deze geslaagde dag. Op de website www.prinsheerlijkbuu.dse.nl komen de uitgebreide fotoseries te staan. Deze site is op dit moment nog in opbouw!

 

Gerelateerd