Duurzamer wonen maar niet duurder
Woonbedrijf is van plan 202 woningen in de Eindhovense wijk Doornakkers op te knappen tot energiezuinige woningen. Hierbij gaan we uit van het principe van De Stroomversnelling: door slimme technieken zorgen we dat de woningen geen energiekosten meer hebben. Huurders betalen niet meer dan nu, maar krijgen wel een comfortabelere woning!

Bewoners kiezen proefwoning
Met zo’n groot project beginnen we niet zomaar. In december 2014 bezochten we al 135 huishoudens in de Frans van Mierislaan en omgeving en had 94% had belangstelling! Dat is niet zo gek, want veel van de woningen in de wijk zijn vochtig en tochtig. Na de positieve reacties uit te wijk maakten vier bouwbedrijven een voorstel voor een proefwoning.

In juli 2015 gingen we met de Woonbus de wijk in om deze voorstellen te presenteren. Niet alleen op posters, maar ook in 3D met het programma Woonconnect. Zo kregen de bewoners een goed beeld van de plannen. Van de 202 bewoners hebben zo’n 80 mensen hun stem uitgebracht. We gaan nu bezig met de voorbereidingen voor de proefwoning. Bewoners zien dan echt hoe het gaat worden. Ze kunnen er zelfs een nacht overnachten om te ervaren hoe comfortabel de woningen worden! Ook bieden we bewoners de ruimte om aan te geven wat zij eventueel nog anders willen. Samen komen we zo tot de eindversie van de opgeknapte woning.

Benieuwd hoe de bewoners het zelf ervaren? Bekijk het filmpje!

 

Gerelateerd