Het nieuwe Repair- & Energiecafé in de Gestelse Ontginning is zaterdag 21 november 2015 voortvarend van start gegaan. Al voor de deuren van wijkcentrum ’t Slot aan het Kastelenplein 167 open gingen, stonden al mensen te wachten.

De een met een kapot tosti-ijzer, de ander met een vest vol gaten en de derde uit nieuwsgierigheid. Toen drie uur later de deuren sloten, bleken bijna twintig bezoekers een beroep op de deskundigheid van de vrijwilligers te hebben gedaan en tientallen anderen gewoon uit nieuwsgierigheid langs te zijn gekomen. Jos Arts bezoekt het Repaircafé om te kijken of zijn koffiezetapparaat een tweede leven kan krijgen. “Het apparaat is pas vier jaar oud maar doet het sinds kort nauwelijks meer. Normaal gooi ik kapotte dingen weg en koop een nieuwe, maar ik dacht, laat ik eens ‘duurzaam’ doen.” Helaas bleek de voorhanden zijnde deskundigheid niet voldoende om het apparaat te maken.

Statement
Als statement tegen de huidige wegwerpmaatschappij besloten de wijkverenigingen van Genderbeemd, Hanevoet en Ooievaarsnest samen met de programmaraad van wijkcentrum ’t Slot en de wijkwerker van Lumens in de Buurt een repaircafé te openen. Om bij te dragen aan een duurzame samenleving en het duurzaam bewust zijn van mensen te vergroten.

 

Gerelateerd