Onze klant

Sfeervolle Kerst in seniorencomplex ‘t Hofke

Geplaatst op: 13 december 2012 in: Tongelre

In oktober ontstond bij de bewoners van ’t Hofke in Tongelre het idee om wat licht en saamhorigheid te brengen tijdens de donkere kerstdagen. Zo’n leuk initiatief ondersteunt Woonbedrijf natuurlijk graag! Bewoners brachten vervolgens grote hoeveelheden kerstversieringen bijeen en in de 2 weken erna is door bewoners het hele binnenplein versierd.

Woonbedrijf staat zeer positief tegenover dergelijke initiatieven.  Deze bewoners willen zélf hun directe leefomgeving verbeteren,  en daar verleent Woonbedrijf graag medewerking aan.

Op woensdag 12 december was de feestelijke opening. De Oma’s Aan De Top kwamen optreden,  er was glühwein en er was zelfgebakken cake. Maar er was vooral heel veel gezelligheid. Iedereen had het enorm naar de zin en de initiatiefneemster Toos van der Schoot is erg tevreden met het resultaat. Juist in een seniorencomplex is de  saamhorigheid tussen de bewoners heel belangrijk. Door het organiseren van dit soort avonden wordt de band tussen de bewoners veel sterker.  Eén bewoonster gaf -met tranen in haar ogen- aan dat ze in de 10 jaar dat ze hier woont nog nooit zo heeft genoten.

Volgend jaar krijgt het binnenplein van seniorencomplex ’t Hofke een nieuwe inrichting.  Samen met het Woonbedrijf Buurtcultuurfonds  maken we samen met bewoners een mooi ontwerp. Hierin zijn  kunst, ontmoeting en saamhorigheid de uitgangspunten. Uitvoering staat gepland voor het voorjaar van 2013.

 

Gerelateerd


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *