SPACE-S en Philipsdorp winnen Dirk Roosenburgprijs 2017

Geplaatst op: 30 oktober 2017 in: Strijp, Woonbedrijf algemeen

Woonbedrijf trots op Eindhovense architectuurprijs voor SPACE-S en Philipsdorp
SPACE-S en Philipsdorp kregen op 27 oktober de Dirk Roosenburgprijs 2017! De nieuwe buurt SPACE-S kreeg de prijs van de vakjury en de renovatie van Philipsdorp won de publieksprijs. Beide buurten zijn van Woonbedrijf. We zijn er enorm trots op dat de architectuurprijs van Eindhoven naar deze twee mooie buurten in Strijp gaat!

SPACE-S wint Dirk Roosenburgprijs van vakjury
SPACE-S won de architectuurprijs van de vakjury vanwege de architectuur én vanwege de co-creatie met bewoners. Volgens de jury laat SPACE-S zien dat de rol van de architect verandert en dat die steeds meer samen met de bewoners aan de slag gaat.

Bewoners denken al vanaf het begin mee over de architectuur, de buitenruimtes, de woningen en het samen leven. Hun wensen en ideeën waren bepalend in in alle keuzes. SPACE-S is nu een buurt met een mix van 402 huurwoningen, met groene hofjes, daktuinen en gezamenlijke ruimtes. En vooral een buurt met een heel betrokken community van bewoners, al ver voordat de bouw begonWoonbedrijf werkte voor SPACE-S samen met Inbo, Urhahn, Stam + De Koning, 12N Urban Matters, Conversation Next en Rutger Buch.

Renovatie Philipsdorp wint publieksprijs
De renovatie van Philipsdorp kreeg de meeste stemmen voor de publieksprijs. Deze oude, karakteristieke wijk onderging een grote renovatie. Uitgangspunten waren het noodzakelijke onderhoud, behoud van de authentieke uitstraling, verbetering van de isolatie, maatwerk en individuele keuzemogelijkheden voor de bewoners.

Over de Dirk Roosenburg architectuurprijs
De Dirk Roosenburgprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt. Hij heeft als doel de kwaliteit van de gebouwde omgeving in de gemeente Eindhoven te bevorderen door middel van openbare discussie. De kwaliteit van het ontwerp telt mee, maar ook de bijdrage die het project levert aan de beleving, bruikbaarheid en identiteit van de stad.

De organisatie van de prijs is in handen van het Architectuurcentrum Eindhoven, gemeente Eindhoven en de BNA.

 

Gerelateerd