Onze klant

Tijdelijke stijging wachttijd voor studentenhuisvesting bij start nieuw studiejaar

Geplaatst op: 27 augustus 2014 in: Vestide

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar, neemt de vraag naar studentenkamers ook in Eindhoven toe. Tegen het begin van het studiejaar beleeft het district Vestide van Woonbedrijf de drukste periode. De wachttijd loopt dan tijdelijk even wat op. Dat komt door een stijging in het aantal woningzoekenden – vooral van eerstejaars – en omdat deze studenten vaak een afstandsbonus hebben. Vestide is de grootste studentenhuisvester in Eindhoven.

Vestide wijst de beschikbare woonruimte toe op basis van de inschrijftijd; degene met de langste inschrijftijd is als eerste aan de beurt. De woonruimte is bestemd voor studenten die voltijd studeren aan de TU/e of aan één van de MBO- of HBO-instellingen in Eindhoven. Op de website, www.vestide.nl, is per complex de gemiddelde inschrijftijd te zien. Dit wordt berekend op basis van de daadwerkelijke cijfers van afgelopen 2 jaar. In dit cijfer zit ook de afstandsbonus verwerkt. De daadwerkelijke wachttijd kan dus afwijken. Als studenten reageren op een kamer, krijgen ze een melding of ze in de top tien staan op het moment van reageren (dat is pas definitief na het sluiten van de advertentie). Dit vergroot de kansen, want zij kunnen zien op welke kamers zij het beste kunnen reageren.

De afgelopen jaren is eigenlijk over het jaar gezien nauwelijks sprake meer van kwantitatieve kamernood in Eindhoven; we constateren wel een verschuiving van de woonwensen. Studenten vragen steeds vaker om zelfstandige woonruimte. Er is een groeiende voorkeur voor eigen voorzieningen zoals badkamer, keuken en toilet, in plaats van gedeelde. Momenteel verhuurt Vestide ruim 3.000 eenheden in Eindhoven. Bijna 40% daarvan betreft zelfstandige eenheden met eigen voorzieningen.

 

Gerelateerd


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *