Vestide, onderdeel van Woonbedrijf, ontwikkelt en realiseert op de campus van de TU/e een nieuwe woontoren, die tussen het Potentiaalgebouw en het sportcentrum verrijst. Op dinsdag 1 juli is hiervoor het erfpachtcontract getekend tussen Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf, en Jo van Ham, voorzitter College van Bestuur van de TU/e. Naar verwachting zal de bouw van de woontoren met veertien bouwlagen in het voorjaar van 2015 starten en zijn de 303 wooneenheden voor de start van het academisch jaar in 2016 klaar.

Harald Evers, districtsmanager van Vestide: “In de praktijk zullen hier natuurlijk vooral TU/e-studenten komen te wonen, maar Fontys-studenten die op de TU/e-campus studeren, zijn zeker ook welkom. Er komen veel verschillende woningtypen, dus er is woonruimte voor alle typen TU/e-studenten, of je nou kort of lang studeert, tijdelijk in Eindhoven woont of toch het kamergevoel zoekt.”

Elke verdieping heeft dezelfde indeling. Op de kop komen steeds twee groepswoningen van vier wooneenheden met gedeelde voorzieningen te liggen. Naast de groepswoningen komen er op elke verdieping negen kleinere en vijf grotere zelfstandige eenheden met eigen voorzieningen als sanitair en een keukenblok. Op iedere verdieping komt ook nog een tweekamerappartement. De bewoners van iedere verdieping delen het balkon samen. Op de begane grond komen vier zelfstandige woningen (standaard), de installatieruimtes, de gezamenlijke fietsenstalling, een wasserette en een ontmoetingsruimte. Hoe die laatste precies wordt ingevuld, staat nog open. Op het dak komen zonnecollectoren, die een groot deel van de openbare verlichting in het gebouw van stroom voorzien. De kleine kamers in de groepswoningen gaan rond de 200 euro huur kosten. De zelfstandige éénkamerwoningen komen gemiddeld rond de 350 euro kale huur te liggen.

 

Gerelateerd


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *