Duurzaamheid

Woonbedrijf en Ballast Nedam realiseren 74 energieneutrale iQwoningen® in Eindhoven

Geplaatst op: 18 december 2012 in: Tongelre

Woonbedrijfen Ballast Nedam hebben op 17 december 2012 een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van 74 energieneutrale huurwoningen in Tongelresche Akkers/Berckelbosch in Eindhoven. Ballast Nedam levert de gronden en de iQwoningen®, die Woonbedrijf afneemt en zal gaan verhuren.

De 74 nieuwe huurwoningen sluiten qua bouwstijl en hoogwaardige kwaliteit precies aan bij de koopwoningen die Ballast Nedam al gebouwd heeft in de wijk. De woningen zijn energieneutraal door extra goede isolatie (triple glas, extra dakisolatie en kierdichting) en door toepassing van verschillende duurzame installaties, zoals zonnepanelen.

Ingrid de Boer, algemeen directeur van Woonbedrijf vindt het belangrijk om de bouwproductie in Tongelresche Akkers/Berckelbosch op een duurzame wijze weer op gang te brengen: “We hebben al veel geïnvesteerd in de voorzieningen in deze wijk, zoals wijkcentrum De Toeloop en in woningen boven het winkelcentrum, maar ook in tal van andere wijkprojecten. Die voorzieningen zijn gebaseerd op een groeiend aantal buurtbewoners en voor de ontwikkeling van de wijk is het van belang dat die er ook komen. Ook is er nog altijd een grote vraag naar huurwoningen. In de wijkvisie hebben we afgesproken dat er in de wijk behoefte is aan meer duurzame woningen én aan woningen in het prijssegment rond de 680,- euro. Het overnemen van deze 74 iQwoningen® sluit daar dus prima op aan.”

Eindhovens Dagblad 11 december 2012

 

Gerelateerd