Op woensdag 10 juni is de officiële start gevierd van de bouw van 39 betaalbare huurwoningen in plan Lage Heide in Valkenswaard. Woningcorporatie Woonbedrijf heeft deze woningen aangekocht om te gaan verhuren. Er komen 33 eengezinswoningen en 6 patiowoningen. Naar verwachting zijn de woningen begin 2016 gereed.

Wethouder Mart Wijnen van de gemeente Valkenswaard overhandigde in het bijzijn van genodigden namens Project Zuid en haar partners een cheque aan ‘SamenLoop voor Hoop Valkenswaard’ van het KWF Kankerfonds. Namens SamenLoop voor Hoop nam voorzitter Ron Seelen de cheque in ontvangst. Hij bedankte de aanwezigen voor hun gulle gaven. ‘’Wij mogen als gemeente Valkenswaard trots zijn op dit prachtige gebied waar het heerlijk wonen en leven is, door dit project wordt de gemeente alleen maar mooier’’, aldus de wethouder. Ook bedankte hij Project Zuid voor haar inzet en doorzettingsvermogen.

Huurwoningen geschikt voor diverse doelgroepen
De eengezinswoningen zijn geschikt voor (jonge) gezinnen en hebben een oppervlakte van ongeveer 98 m2 exclusief de ruime zolderberging. Op de begane grond is de woonkamer en open keuken. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer met douche, wastafel en tweede toilet. De zolder is te bereiken met een vaste trap. De patiowoningen, die geschikt zijn voor 55-plussers hebben, naast de woonkamer en keuken, ook twee slaapkamers en de badkamer op de begane grond. Deze woningen hebben een oppervlakte van ongeveer 95 m2. De huurprijs ligt tussen de € 620,00 en € 660,00

(prijspeil 2015). Gegadigden, die in aanmerking willen komen voor deze huurwoningen, kunnen zich inschrijven via woonbedrijf.com.

 

Gerelateerd